Forens rijdt 1000 kilometer naar zijn werk

Waar de meeste Nederlanders al opzien tegen een reistijd van meer dan een uur naar het werk gaat het er in Canda heel anders aan toe.

Daar rijdt een Canadese man met zijn auto van zijn huis in Calgary naar Vancouver om te gaan werken. Dat is een afstand van bijna 1000 kilometer. Na zijn werk rijdt hij terug. Ted Clark werkt als gespecialiseerd koffiemaker in de modieuze wijk Mount Pleasant in Vancouver.

Clark kon geen werk vinden in Calgary en was blij met de baan in Vancouver. Maar de forens en zijn vrouw wilden hun vertrouwde leven in hun woonstad niet opgeven. De koffiemaker rijdt per week drie keer op en neer. Op vrijdag draait hij een dubbele dienst in Vancouver en slaapt hij in zijn auto. Dat alles stelt hem in staat in het weekeinde tevreden thuis bij vrouw en kind te zijn.

Om tijdens de rit van 10 uur de tijd enigszins te doden, werkt hij in de auto voor een telefoonbedrijf en belt potentiële klanten. Hij rijdt wekelijks ruim 5800 kilometer. Brandstof is in Canada een stuk goedkoper dan in Nederland. Clark tankt elke week voor omgerekend 330 euro.

Met dank aan rjce blijkt dat dit "slechts" een actie is om mensen bewust te laten worden om niet te veel op te gaan in hun werk

Forens rijdt 1000 kilometer naar zijn werk
Forens rijdt 1000 kilometer naar zijn werk (Foto: BuzzO)