Alonso maakt grote indruk richting Indy 500

Formule 1-coureur Fernando Alonso maakt vooralsnog grote indruk op de Indianapolis Motor Speedway. De Spanjaard zal daar op zondag 28 mei debuteren in de Indy 500, de zesde race in het IndyCar Series-seizoen, en in de eerste echte trainingsweek deed hij het bijzonder goed.

Op maandag stond de eerste echte training op het programma, waarin bijna alle coureurs enkele tientallen ronden reden. Alonso kwam tot de negentiende tijd, een dag later gevolgd door plek 24. Woensdag kwamen de meeste auto's niet veel de baan op en dus zei de vierde tijd van Alonso niet al te veel, maar op donderdag kwam de Spanjaard óók tot de vierde tijd.

Dit keer was dat erg indrukwekkend, want de 33 aanwezige coureurs reden gemiddeld ruim zeventig ronden tijdens de trainingsdag en op Buddy Lazier en diens ene rondje na was er niemand die nauwelijks in actie kwam. Ook vrijdag werd er, tot de regen Indianpolis bereikte, goed doorgereden en weer noteerde Alonso de vierde tijd.

Bij de bookmakers is de Spanjaard inmiddels flink gedaald: waar je voor zijn eerste training nog dertig keer je inzet kreeg is dat nu gedaald tot tien à vijftien keer de inzet, waarmee hij gelijk gezien wordt als een van de favorieten voor de zege.

Zaterdag en zondag staat de kwalificatie op het programma, op beide dagen vanaf 22.00 uur live te zien op Ziggo Sport. De plekken 10 tot en met 33 op de startgrid worden zaterdag bepaald, zondag is het tijd voor de Fast Nine om de eerste drie rijden in de juiste volgorde te zetten.

Alonso's eerste rondjes op Fast Friday (Bron: YouTube)

Alonso heeft ballen en gaat met een kilometertje of 350 per uur voor een dubbele inhaalactie (Bron: YouTube)