Wright mist zes match-darts: "Dit is niet te bevatten"

Darter Peter Wright maakte gisteren tijdens de finale in de Premier League tegen Michael van Gerwen waarschijnlijk zijn ergste nachtmerrie mee uit zijn dartsloopbaan. De Schot miste maar liefst zes pijlen voor de overwinning, zag Van Gerwen langszij komen en verloor vervolgens de beslisende leg en daarmee de finale (11-10).

Wright greep daarmee niet alleen naast de eindzege in de Premier League, ook ontving hij in plaats van een cheque van 250.000 pond 'slechts' een bedrag van 120.000 pond. "Ik kan niet geloven dat ik zoveel dubbels heb gemist", aldus Snakebite na zijn verloren partij tegen onze landgenoot.

"Ik had gewoon moeten winnen, maar die kans is nu weg. Laat ik maar vast aan het volgende toernooi gaan denken", vervolgt Wright, die in de finale tegen Van Gerwen met maar liefst 7-2 voor kwam. Ook in de halve finale tegen Phil Taylor gaf Wright een ruime voorsprong uit handen, maar wist hij de partij uiteindelijk alsnog naar zich toe te trekke.

Wright draait momenteel een uitstekend seizoen en versloeg Van Gerwen begin deze maand nog met maar liefst 6-0 in de European Tour. Ook vandaag leek het er lange tijd op dat de Schot zou winnen, totdat het in de slotfase helemaal mis ging. "Je moet leren wat verliezen is voordat je kunt winnen. Ik ga nu niet meer verliezen, de zeges gaan komen. Eerst ga ik weer trainen en de volgende keer versla ik Van Gerwen", aldus een sportieve Wright.

Voor Van Gerwen was het alweer zijn derde eindzege in de Premier League. Eerder won onze landgenoot het toernooi in 2013 en 2016.