Hond vindt kat 2 maanden na huisbrand terug onder de vloer

Tijd voor wat goed dierennieuws op deze druilerige donderdagochtend. In South Haven, in de Amerikaanse staat Michigan, werd het huis van de familie Marr in maart volledig in de as gelegd door een brand.

Nou is dat op zich geen goed nieuws, en het feit dat hun geliefde kat Ringer nergens meer te bekennen was beloofde ook niet veel goeds. Hond Chloe overleefde de brand maar net, dankzij een door brandweermensen geïmproviseerd zuurstofmasker.

Ringer werd helaas min of meer opgegeven. "Op zoek naar de kat hebben we meubels verplaatst, rond de bedden gezocht en in elk kiertje en gaatje wat we konden vinden gekeken", aldus Ronald Wise van de lokale hulpdiensten. Helaas, Ringer was weg.

Toch gaf men de moed niet helemaal op. Telkens als Christine Marr weer bij het afgebrande huis kwam riep ze toch de naam van Ringer, in de hoop haar kat ooit weer terug te zien. Afgelopen zondag bracht ze weer een bezoek aan het huis, dit keer samen met hond Chloe.

"Chloe begon ineens te krabben en te graven in de vloer", schrijft Marr in een post op Facebook. "Ineens hoorden we een kat miauwen, dus pakten we wat kattenvoer om het dier eruit te lokken. En plotseling was daar ineens Ringer, onze kat waarvan we dachten dat hij de brand niet overleefd had", aldus een dolgelukkige Marr.

"De kat is een wonder", vertelt ze tegenover lokale media. "Het arme beest heeft hier twee maanden gezeten zonder eten of drinken en Chloe heeft hem ineens gevonden in een gat onder de vloer. We gaan er vanuit dat hij insecten en spinnen gegeten heeft toen hij vast zat...hij heeft wel meer dan negen levens gebruikt lijkt me."

Uiteraard bracht Marr haar kat naar de lokale dierenarts, waar ze goed nieuws kregen: Ringer was behoorlijk vermagerd, maar met wat hulp van een soort infuus met voeding zal hij er in principe weer helemaal bovenop komen.

Nog een video