Tiener: Ik zou 25 baby's per nacht vermoorden, geen genade

Het lijkt er sterk op dat Engelse en Schotse media berichten over een heus monster. Een 19-jarige jongen uit het Schotse Greenock staat terecht voor het bezit van kinderporno, maar vooral gesprekken die hij met een mede-perverseling voerde zijn te ranzig voor woorden.

De twee fantaseerden uitgebreid over het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van kinderen. Het liefst ging het dan over baby's, "want die zijn er alleen om misbruikt te worden", zo citeren we de gestoorde tiener. Daar bleef het zeker niet bij, getuige meer berichten uit het ziekelijke gesprek: "Ik zou er tien per dag verkrachten, haha!", lachte hij. 

Dat was uiteraard niet de enige fantasie die de jongen door zijn hoofd liet spoken, hij ging graag nog een stapje verder. "Ik zou 25 pasgeboren baby's per nacht vermoorden joh, geen genade", klinkt een ander luguber bericht uit het gesprek.

De smeerlap had bijna twintigduizend filmpjes en foto's en het zal eenvoudig te raden zijn wat daar het voornaamste onderwerp was. Bijna tweeduizend foto's en meer dan tweeduizend filmpjes bevatten misbruik uit de zogenoemde 'Categorie A', de ernstigste vorm van seksueel misbruik. De leeftijden van de misbruikte kinderen? Niet ouder dan twaalf jaar en in veel gevallen zelfs nog geen jaar oud. 

Tijdens de rechtszaak kwam de politiechef van Greenock, Derek Hamilton, ook nog even aan het woord. Hij richtte zich tot de jongen: "De beschrijving van de beelden in deze zaak is het ergste wat ik ooit gehoord heb. Je discussieert ook over het verkrachten en doden van baby's...mijn zorg is dat de kans dat je in herhaling treedt erg groot is", vertelde Hamilton aan de pedo, die alles toegaf. 

Ongeacht wat voor een verschrikkelijk mens je bent, iedereen heeft uiteraard het recht op een eerlijk proces en een advocaat, maar de advocaat van de jongen kon zelf ook weinig uithalen ter verdediging. "Afgrijselijk, huiveringwekkend en misselijkmakend", zo beschreef de advocaat het gedrag van zijn cliënt, waarbij hij gelijk accepteerde dat een gevangenisstraf onvermijdelijk zou zijn. 

Ook een psycholoog werd door de rechtbank gehoord en zijn oordeel was duidelijk: de tiener valt eigenlijk niet meer te redden, omdat zijn bizar gestoorde gedachten zo diep in zijn hersenen vast zitten.

Wanneer een uitspraak volgt is nog niet bekend.