Feyenoord verwacht rumoerige zomer

Als het aan directeur Eric Gudde van Feyenoord ligt, wordt de komende transferzomer een stuk minder rustig dan de vorige.

Feyenoord kroonde zich afgelopen weekend tot landskampioen in de Eredivisie. De directie van de club slaagde er afgelopen zomer in om de selectie nagenoeg bijeen te houden. Er kwam op huurbasis nog wat versterking bij, maar verder ondernam de club weinig actie.

"Je kan de keuze maken dat vanwege Champions League-inkomsten (minstens het startgeld van 12,8 miljoen euro, red.) weer niet te doen. Aan de andere kant is het huidige voetbal tegenwoordig ook wel zo dat er een, twee of drie nieuwe prikkels in het team moeten komen", stelt Gudde in gesprek met De Telegraaf. "Daarnaast hebben spelers zelf ook hun ideeën en wensen. Ik vind het moeilijk in te schatten hoe dat deze zomer gaat worden. Ik denk niet zo rustig als vorig jaar."

Gudde vindt dat de dagelijkse leiding er goed aan doet om op de achtergrond te fungeren. "Ik stond nooit vooraan, behalve bij vervelende dingen als rode cijfers en rondom 'Rome'. Wij hebben een trainer en aanvoerder die de boegbeelden zijn van deze club."

"Mark Koevermans, Martin van Geel en ik vinden dat we gewoon deze organisatie moesten runnen. Voor ons was het zondag helemaal geen issue om op het veld te komen en we hebben er geen seconde aan gedacht het bordes op te gaan. Dat is voor de spelers en staf. Hoe emotioneel dit voor mij is? Waanzinnig emotioneel. We zijn van 43 miljoen euro in de min gekomen tot dit.”