Cosby: racisme speelt mee in rechtszaak

In zijn eerste interview in bijna twee jaar beweert Bill Cosby dat racisme een factor is in de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres.

Het radio-interview met de gevallen komiek wordt dinsdagmiddag uitgezonden, maar zender Sirius XM heeft gedeeltes van het gesprek al vrijgegeven. Daarin vraagt de presentator aan Cosby wat hij vindt van de bewering dat zijn dochter, die maandag op de radio stelde dat racisme een grote rol heeft gespeeld in het seksschandaal rond haar vader.

"Zou kunnen, zou kunnen", zegt de 79-jarige daar volgens Entertainment Weekly op. "Ik kan er niets over zeggen, maar als ik naar bepaalde dingen kijk, en op mijn situatie betrek, er zijn zoveel tentakels. Zoveel verschillende - misdadig is een groot woord. Maar ik geloof echt dat een deel ervan dat wel kan zijn."

Op 5 juni start de zaak van Andrea Constand tegen Cosby. Zij is één van de bijna zestig vrouwen die de Cosby Show-ster ervan beschuldigen hen gedrogeerd te hebben om zo seks met ze te kunnen hebben. In het interview noemt de komiek het grote aantal beschuldigingen die losstaan van deze zaak "een indrukwekkende manier om de publieke opinie aan de andere kant te krijgen".

Cosby: racisme speelt mee in rechtszaak
Cosby: racisme speelt mee in rechtszaak (Foto: BuzzE)