Indrukwekkende trailer voor Marvel-serie The Gifted

Hoewel tv-en filmstudio FOX, als rechtenhouder van een deel van de Marvel-bibliotheek, in het verleden met flops als Fantastic Four en sommige mislukte X-Men-films op de proppen is gekomen, lijkt het alsof 2017 een omslagjaar kan worden. De tv-serie Legion en Wolverines laatste film Logan werden goed ontvangen en er staan diverse nieuwe projecten op de rit, zoals de tv-serie The Gifted, waarvoor nu een trailer is verschenen.

De serie volgt een stel uit een rustige buitenwijk, gespeeld door True Bloods Stephen Moyer en Person of Interests Amy Acker, die op een dag ontdekken dat hun kinderen mutanten zijn. Op de vlucht voor een vijandige overheid, worden ze gesteund door een ondergronds mutantennetwerk en moeten ze vechten om te overleven.

The Gifted heeft een meer directe connectie met het filmuniversum van de X-Men dan bij Legion het geval was; verwacht wordt dat, naast nieuwe personages uit de comics, ook figuren uit de films te zien zullen zijn. De serie wordt geproduceerd door onder andere Bryan Singer, die ook de pilot regisseerde, met Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Jeph Loeb, en Jim Chory. The Gifted start in de herfst op het Amerikaanse FOX; niet duidelijk is of deze ook naar Nederland komt.