Veel animo Feyenoord-Heracles op schermen

De kaartjes voor evenemententerreinen in het centrum van Rotterdam waar zondag de voetbalwedstrijd Feyenoord-Heracles kan worden bekeken, zijn allemaal verkocht. Een woordvoerder van de gemeente zei zondagochtend dat voetballiefhebbers de wedstrijd ook in buurtcafés kunnen zien.

Feyenoordfans kunnen de wedstrijd ook volgen op een groot scherm in Ahoy. Daarvoor zijn nog wel kaarten beschikbaar, aldus de organisatie.

De eerste honderden aanhangers van Feyenoord zijn inmiddels gearriveerd op het Stadionplein voor De Kuip. Bij de standjes op het plein worden sjaals verkocht met opschriften als Feyenoord Landskampioen Eredivisie Seizoen 2016-2017 en Feyenoord blijft bovenaan.

Maatregelen
De gemeente heeft in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) extra maatregelen genomen om alles rond de wedstrijd, die Feyenoord het kampioenschap kan opleveren, goed te laten verlopen. Zo geldt zondag een beperkt alcoholverbod. Alcoholverkoop in de horeca is wel toegestaan. De alcohol mag alleen in de horecagelegenheden worden gedronken, niet op straat. Winkels in het centrum van de stad mogen geen alcohol verkopen.

Als Feyenoord kampioen wordt, dan geldt het verbod maandag ook nog. Wanneer de Rotterdammers winnen, wordt het team maandag gehuldigd op de Coolsingel.

Veel animo Feyenoord-Heracles op schermen
Veel animo Feyenoord-Heracles op schermen (Foto: ANP)