Supportershome FC Twente blijft gesloten

Het supportershome in stadion Grolsch Veste in Enschede blijft gesloten. De rechtbank in Almelo wees vrijdag het verzoek af van Supportersvereniging Vak P het honk open te stellen voor de wedstrijd van zondag.

Na een inval begin april door de politie tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV werd in het supportershome 11 gram coke gevonden. Daarna besloot de burgemeester het supportershome voor de duur van een jaar te sluiten. De supportersvereniging voelt zich gestraft voor het bezit van drugs van enkele mogelijke leden.

Volgens de advocaat staat het voortbestaan van de vereniging met de sluiting op het spel, zei hij deze week tijdens een kort geding. Maar volgens de rechtbank in Almelo heeft de burgemeester het besluit tot sluiting terecht genomen.

Handel
De supportersvereniging is er niet in geslaagd aannemelijk te maken dat de cocaïne niet voor de handel was, staat in het vonnis. "De supportersvereniging doet er niets aan om te voorkomen dat er mensen het supportershome binnenkomen met drugs. Iedereen mag zonder controle naar binnen. Daarmee loopt de supportersvereniging de kans dat er mensen binnen komen met verkeerde bedoelingen", aldus de rechtbank.

De raadsman van de vereniging meende dat de Enschedese burgemeester tot sluiting overging om leden van motorbende Satudarah de toegang tot het stadion te ontzeggen. De rechter oordeelt dat er geen aanwijzingen zijn dat de burgemeester het supportershome om andere redenen dan de drugshandel heeft gesloten.

Supportershome FC Twente blijft gesloten
Supportershome FC Twente blijft gesloten (Foto: ANP)