Alonso houdt F1-training voor gezien en gaat 'tennissen'

We weten inmiddels allemaal hoe het zit: het is een raceweekeinde in de Formule 1 en dus gaat er hier en daar een McLaren en/of een Honda-motor kapot. Daar hoeven we doorgaans niet lang op te wachten en dat was ook vrijdag weer het geval op het circuit van Barcelona.

Al vroeg in de eerste vrije training stond Fernando Alonso weer eens met een kapotte auto langs de baan. "Motor...motorproblemen", klonk het over de boordradio tot niemand's verbazing. Honda liet later weten dat het om een olielek ging, iets wat iedereen al wel had kunnen raden: het spul gutste er aan de achterkant van de McLaren uit. 

"Het probleem wordt onderzocht", aldus een verklaring van Honda. "In verband met de tijdsdruk hebben we ervoor gekozen om de power unit te vervangen", waarmee de Spanjaard een gridstraf boven het hoofd hangt. "Tijdens de tweede vrije training zal hij de baan weer op kunnen", verzekerde Honda ons.

Alonso vond het ondertussen allemaal wel mooi geweest en ging linea recta terug naar zijn hotel. Terwijl zijn collega's rondjes aan het rijden waren en druk bezig waren met het testen van de afstellingen, stond Alonso bij zijn hotel een balletje te slaan op de padelbaan. "Even het lichaam actief houden", grapte hij op Instagram.

Voor wie het overigens niet kent: padel is een tennisachtige sport die op professioneel niveau vooral in Spanje beoefend wordt en waarin vooral Argentijnse mannen - en een paar Spanjaarden plus een Braziliaan - en Spaanse vrouwen de wereldranglijsten domineren. 

 

Keeping the body active 😇

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op12 Mei 2017 om 2:26 PDT