Van Bronckhorst: "Je voelt dat iedereen zó graag wil"

Giovanni van Bronckhorst heeft er vertrouwen in dat Feyenoord zondag alsnog de titel pakt in de Eredivisie. Afgelopen zondag kreeg Feyenoord al de kans om dat te doen, maar toen verloor de ploeg met 3-0 van Excelsior. Zondagmiddag wacht een herkansing tegen Heracles Almelo.

"Je voelt dat iedereen zó graag wil, dat de mensen je letterlijk naar voren schreeuwen", vertelde Van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad. "We moeten de teleurstelling die we allemaal voelden omzetten in iets positiefs."

"We spelen thuis en Feyenoord is thuis gewoon heel erg sterk. En we hebben dit seizoen altijd geweldig gereageerd na een tegenslag. We hebben alles gewoon nog in eigen hand."

Het elftal moest daarbij de knop omzetten. "Dat noem ik focus. Ik zie dat ook terug in andere dingen. In hoe we ons voorbereiden op een wedstrijd. In hoe iemand bij een tactische bespreking zit. In hoe we reageren na tegenslag."

"En ik zag altijd een team, ook na een dieptepunt. Zelfs als er nare dingen gebeurden in de privésfeer, lieten we dit seizoen zien dat we elkaar steunden als familie.”