Webber: "Alonso is de baas bij McLaren"

Als het aan voormalig Formule 1-coureur Mark Webber ligt is er maar één baas bij McLaren: Fernando Alonso. De Spanjaard slaat later deze maand de Grand Prix van Monaco over om de Indy 500 te rijden en volgens Webber zegt dat genoeg.

"Die beslissing bewijst dat Alonso de echte baas is bij McLaren. Hij is de leider en zijn relatie met het team bevindt zich nu op een kritisch punt", aldus de Australiër tegenover AS"Het team kan zo echt niet door blijven gaan. Honda moet heel snel beter gaan presteren, want anders is McLaren-Honda na dit seizoen hun topcoureur kwijt."

Zowel de status van McLaren als die van Alonso horen wat Webber betreft totaal niet bij de huidige prestaties. "McLaren heeft toch niks te zoeken op een veertiende plaats? Alonso is tweevoudig wereldkampioen, die hoort echt verder naar voren te rijden. Als ze niet snel een oplossing vinden is de hele toekomst van het team in gevaar", waarschuwt Webber. 

Alonso wordt aan het eind van de maand in Monaco vervangen door Jenson Button, die na vorig jaar min of meer stopte als Formule 1-coureur. Webber gaf eerder al aan weinig onder de indruk te zijn van diens voorbereiding. Zo heeft de Brit nog altijd geen meter gereden in een auto van 2017, die behoorlijk anders is dan die van vorig jaar.