Meisjes doen aangifte van aanranding in BelgiŽ

Twaalf meisjes van een school in het Noord-Brabantse Eersel hebben aangifte gedaan van aanranding. De meisjes zitten op het Rythovius College en waren in het Belgische Mechelen voor een schoolreisje. Volgens het Openbaar Ministerie in Mechelen zijn er vier daders. Behalve de twaalf meisjes uit Nederland, werden ook vier Belgische meisjes aangerand.

De school bracht dinsdag een bezoek aan museum Technopolis. Daar had de aanranding plaats. De vier jongens, twee van dertien en twee van veertien jaar, hebben volgens de aangifte de borsten en billen van de meisjes betast. De politie heeft hen in het museum geïdentificeerd, maar ze mochten daarna naar huis. Ze zitten op een school in het Vlaamse Boom.

Het viertal wordt op een later moment verhoord. "Het gaat om aanranding van de eerbaarheid. Het jeugdparket gaat dat onderzoeken en de jongens een gepaste straf opleggen", zegt parketwoordvoerder Lieselotte Claessens woensdag tegen het ANP.

Update 8:26 uur:
Een van de ouders van de kinderen suggereert dat de daders van buitenlandse komaf zouden zijn. De school zou spreken over een 'vervelend incident'. Zie tweet hieronder:

Meisjes doen aangifte van aanranding in België
Meisjes doen aangifte van aanranding in België (Foto: ANP)