Sauber racet vanaf 2018 met Honda-motoren

Het Formule 1-team Sauber zal vanaf het seizoen 2018 met Honda-motoren gaan racen, zo is bekend gemaakt. Het nieuws volgt op maandenlange geruchten over een deal die meerdere jaren omvat. Honda wilde graag een tweede team beleveren, waarbij Sauber de meest logische keuze was. De renstal uit Hinwil racet dit jaar met Ferrari's uit 2016.

Hoewel de Formule 1-motor van Honda voor het derde jaar op rij met problemen kampt en veel tekort komt op de concurrentie. Een tweede team kan helpen om het gat op de concurrentie te verkleinen.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn is in ieder geval blij dat de kogel door de kerk is. "Het is een grote eer voor het Sauber F1 Team om de komende seizoenen met Honda samen te gaan werken. De herstructurering van ons team is niet alleen zichtbaar door een nieuwe eigenaar, maar nu ook door het technologische partnerschap met Honda. Het is een nieuwe mijlpaal in dit motorentijdperk. We kijken uit naar de samenwerking met Honda die ons een succesvolle toekomst zal gaan brengen - zowel strategisch als technologisch. Wij bedanken Honda dat zij de samenwerking aan willen gaan."