Wielrenner Chad Young (21) overleden

Wielrenner Chad Young is vrijdagavond overleden. Dat heeft ploegbaas Axel Merckx van zijn continentale ploeg Axeon Hagens Berman zaterdag bekendgemaakt. Young werd slechts 21 jaar oud.

De Amerikaan kwam zondag in een afdaling tijdens de Tour of the Gila in de Amerikaanse staat New Mexico hard ten val. Hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Tucson vervoerd, waar hersenletsel vast werd gesteld. Na het nieuws dat Young in kritieke toestand verkeerde kwam Axeon vrijdag met het bericht dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer zou herstellen van het hersenletsel. Die vrees werd al snel bewaarheid. 

"Met pijn in het hart moet ik iedereen mededelen dat Chad Young zijn ongeval van zondag niet overleefd heeft. Hij is vrijdagavond in het bijzijn van zijn familie overleden", schrijft Merckx. "We hebben een vriend, ploeggenoot en familielid verloren. Ik heb geen woorden om mijn pijn hierover te beschrijven", gaat de Belg verder. "Ik kan alleen zeggen dat ik heel blij ben dat ik Chad heb gekend en dat ik zijn passie voor het wielrennen heb mogen delen."