Balende Verstappen: "Dit circuit ligt ons gewoon niet"

Max Verstappen kende bepaald geen lekkere openingsdag van het Formule 1-weekeinde in Rusland. Een echt lange run zat er in de vrije trainingen niet in en in de tweede training viel hij zelfs helemaal stil terwijl hij net aan zo'n run was begonnen.

Het leek aanvankelijk op een motorprobleem, maar volgens Verstappen was het wat anders: "We denken dat het een probleem was met de brandstofdruk", legde hij uit aan de verzamelde pers. "Dat is natuurlijk zonde, want we hebben nu weer geen lange run kunnen doen. Gelukkig heeft Daniel (Ricciardo, red.) dat wel gedaan, naar zijn data kunnen we voor de race ook wel kijken."

Wat snelheid betreft lijkt het wel ongeveer duidelijk waar Red Bull dit weekeinde staat: ruim achter Ferrari en Mercedes en net zo ruim voor de rest. Een vijfde en zesde plek lijkt zondag dus het hoogst haalbare, mits er geen gekke dingen gebeuren. "Zeker, met die lange rechte stukken ligt dit circuit ons gewoon niet. We moeten proberen er het beste van te maken, maar vijfde en zesde is wel realistisch", zegt Verstappen. 

Ricciardo is het met zijn Nederlandse teamgenoot eens. "We proberen er alles uit te halen dit weekeinde, maar hebben weinig verwachtingen. Hopelijk zit er over een paar weken meer in."