'Agenten doodgeschoten op de Champs-Elysées'

Op de Champs-Elysées in Parijs zijn deze avond schoten gelost, zo meldt L'Express. De boulevard in hartje Parijs, bekend van de Tour de France, zou zijn afgesloten door de politie. Hierbij zou, volgens de laatste informatie, een politieagent zijn gedood; de dader zou eveneens zijn doodgeschoten.

Volgens BFMTV zouden twee politieagenten zwaar gewond zijn geraakt in de schietpartij; er zou ook één gewonde zijn gevallen toen de politie terugvuurde. De politie raadt aan de omgeving van de prominente Parijse boulevard te mijden. De timing van het incident is gevoelig, drie dagen voor de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, en vlak na het oprollen door de Franse politie van een terreurcel in Marseille.

Update 22:13 uur
Er zou sprake zijn van twee schutters, één zou gedood zijn, de ander is nog voortvluchtig en zou in een winkelcentrum om zich heen aan het schieten zijn. Verschillende bronnen bij de Franse politie melden dat het mogelijk om een (mislukte) gewapende overval zou gaan. De gedode agent zou in een auto gezeten hebben, wachtend voor het rode stopicht.  

Update 22:35 uur
Inmiddels zou de daad volgens diverse bronnen officieel als een terreurdaad beschouwd worden. Ook zou de tweede agent zijn bezweken aan zijn verwondingen. Dit werd gemeld door de Franse politie. .