Force India-baas Mallya gearresteerd

De Londense politie heeft Vijay Mallya, eigenaar van het Formule 1-team Force India, gearresteerd. India had op 8 februari dit jaar een formeel verzoek ingediend om Mallya uitgeleverd te krijgen. De Indiër wordt in eigen land ervan verdacht fraude en samenzwering te hebben gepleegd met leningen voor zijn inmiddels opgeheven vliegmaatschappij Kingfisher.

De politie heeft de arrestatie van Mallya bevestigd. "Agenten van de Metropolitan Police hebben vanochtend, 18 april, een man gearresteerd waar tegen een uitleveringsverzoek is ingediend. Vijay Mallya, 61, is gearresteerd op verzoek van de Indiase autoriteiten vanwege beschuldigingen van fraude. Hij is gearresteerd toen hij een Londens politiebureau binnenliep en zal later vandaag voor het Westminster Magistrates' Court (een lagere Britse rechter, red.) moeten verschijnen."

India heeft vorig jaar al het diplomatieke paspoort van Mallya ingetrokken en een arrestatiebevel tegen de Indiër uitgevaardigd. Hierdoor heeft Mallya vorig jaar alleen de Britse Grand Prix bij kunnen wonen, omdat hij tegenwoordig in dat land verblijft. Zelf doet hij zijn arrestatie luchtig af en noemt het de 'voorspelbare Indiase media hype'.

Tot een uitlevering van Mallya zal het voorlopig nog lang niet komen, omdat er eerst diverse procedures bij de Britse rechtbanken gevoerd zullen moeten worden.