Massa waarschuwt Verstappen: "Je moet nog in BraziliŽ rijden.."

De Grand Prix van Bahrein leverde afgelopen weekeinde weer de nodige controverse op. Dit keer ging het tussen Max Verstappen en Felipe Massa, waarbij vooral de Braziliaanse fans niet bepaald vrolijk zijn.

Massa zat Verstappen zaterdag tijdens de kwalificatie in de weg op het moment dat de Nederlander een snelle ronde wilde rijden, waardoor hij niet verder kwam dan plek zes. "Ik ga er verder niks van zeggen tegen Massa...het is een Braziliaan, dus er valt weinig te discussiëren", liet Verstappen naar verluidt lachend optekenen. 

De suggestie dat Brazilianen een flink temperament hebben schoot in het verkeerde keelgat bij de fans uit dat land, die massaal naar social media togen om de Nederlander de huid vol te schelden - waarmee ze zijn punt min of meer bevestigden. Na afloop van de door Verstappen niet gefinishte race - zijn remmen begaven het - liet Massa zijn mening ook nog even weten.

"Ik heb hem verteld dat hij op moet passen met wat hij zegt over Brazilianen", zegt Massa tegenover UOL"'Je moet straks ook nog in Brazilië rijden, pas op...' zei ik tegen hem. Het is niet juist om zo over Brazilianen te praten terwijl je, zoals hij, overduidelijk geen idee hebt waar je over praat."

Volgens Massa deed hij zaterdag ook niks fout. "Het was sowieso onzin, want ik zat hem niet eens in de weg. Misschien was ik de lul omdat hij zelf niet sneller kon rijden dan zijn teamgenoot en hij iemand nodig had om de schuld te geven. Ik zei tegen hem dat eenzelfde situatie plaats vond tussen mij en Hülkenberg en dat we allebei niet over elkaar klaagden. Als je niet op goede snelheid de laatste bocht uitkomt voor een kwalificatierondje is dat je eigen fout", aldus de Braziliaan.