FOK! Wat een weer: Een enkele bui en aanhoudend fris.

In april is het fijn om buiten te zijn.

Welkom! Soms kan het weer je onverwacht toch verrassen. Zoals zaterdagavond. Een kleine buienlijn activeerde ineens flink en leverde vooral in Noord-Holland stevige neerslag op. Op veel plaatsen kwam ook onweer en hagel voor. Door de treksnelheid bleven de neerslaghoeveelheden vrij beperkt. 

Gisteren bleef het zelfs in de kustprovincies opvallend nat. Zeker in de ochtend. Ikzelf kon zowaar 4 mm aftappen in een half uur tijd. Die buien trokken toen het binnenland in. Toch brak ook hier niet meteen de zon door. Op zee was het vrij helder, maar vlak voor de kust ontstond er steeds nieuwe bewolking. Vrij opvallend voor deze tijd van het jaar. Fris was, is en blijft het. 

Vanochtend valt er nog wat regen in het zuiden van ons land. Elders klaart het dan al af en toe op. Vanmiddag wisselen wolken en zon elkaar af en valt er landinwaarts een enkele bui. De meeste zon is bestemd voor het westen van het land. Met 10 of 11 graden is het niet echt heet, en er blijft een westelijke wind staan. Later in de avond kan er ook langs de kust weer een enkele regen- of onweersbui vallen.

Fijne dag! 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:38
Zon onder: 20:43
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1492 Columbus ondertekent een contract om voor Spanje via de westroute naar Indie te varen voor specerijen. 
1573 Slag bij Vlissingen. Een zeeslag tijdens de Tachtigjarige Oorlog.
1945 De Wieringermeer wordt door de Duitsers onder water gezet.
2000 Eerste uitzending van Edwin Evers op Radio 538
2013 Tiny Muskens, een Nederlands bisschop overlijdt.

De N2 bij Maastricht (Foto: Blind_Guardian)
Blind_Guardian maakte deze foto in Maastricht, uitkijkende over de (voormalige) N2. (foto: Blind Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!