9-jarige kickbokser koopt huis van prijzengeld

De meeste mensen moeten flink sparen om een huis te kunnen kopen, de 9-jarige Tyler Ford uit Wales heeft al zijn eerste huis gekocht. Tyler is namelijk zo enorm goed in kickboksen, dat hij onder andere al zijn prijzengeld bij elkaar heeft gelegd om het stulpje te kopen. Zelf woont hij nog bij zijn ouders en het pand wordt dan ook verhuurd.

Tyler vecht al sinds 2015 en is inmiddels meervoudig Brits en Europees kampioen. In 2016 vocht Tyler 64 partijen en die won hij allemaal. Hij is ook het jongste lid van de Martial Arts Hall of Fame en heeft gouden medailles gewonnen op de World Martial Arts games.

"Toen hij nog klein was wilde hij alleen maar boksen, vooral ook omdat ik zelf wereldkampioen boksen was," aldus zijn vader Anthony Ford. "Tyler is enorm gemotiveerd en staat elke ochtend al om 6 uur op om te trainen en daarna pas gaat hij naar school. Hij is gek van de sport en heeft ook al van grotere jongens gewonnen. Hij traint als een professionele vechter."

De hobby van Tyler heeft intussen ook de aandacht getrokken van Hollywood. "Tyler vocht op een gala en Tom Delmar, betrokken bij films als Trainspotting 2 en Snatch, vroeg mij of ik zijn vader was. Hij had nog nooit zo'n vechter gezien en wilde hem graag een rol aanbieden in zijn nieuwste film. De film heet 'The Yin & Yang and The Treasure' en we zijn zo trots dat Tyler daarin meespeelt."

Voor diegenen die nu 'schande' roepen en '9-jarigen zouden niet moeten kickboksen', bekijk hieronder het niveau en vooral de mate van bescherming die gelden bij dit soort wedstrijden.


9-jarige kickbokser Tyler Ford (Bron: Youtube)