Button vervangt Alonso in Monaco

Jenson Button zal tijdens het grandprixweekend in Monaco eenmalig terugkeren in de Formule 1. De 37-jarige Brit zal dan bij McLaren zijn voormalige teamgenoot Fernando Alonso vervangen die de Indianapolis 500 zal gaan rijden.

In de autosport staat het laatste weekend van mei al jarenlang bekend als een van de raceweekends van het jaar. Dan wordt de Formule 1-race in de straten van Monaco verreden en in de Nederlandse avond de Indy500. Eerder deze week werd bekend dat Alonso op 28 mei in de Verenigde Staten zal gaan rijden op de Brickyard, waardoor McLaren een vacante positie had voor de wedstrijd in Monaco. Deze wordt opgevuld door Button.

Button: "Ik vind het fantastisch om eenmalig terug te keren in de Formule 1 en kan me geen betere locatie voorstellen dan mijn geadopteerde thuisrace: Monaco. Ik heb hier in 2009 al eens gewonnen en het is een van mijn favoriete circuits. Het is een lastig circuit waar een coureur echt het verschil kan maken. Hoewel de McLaren MCL32 het seizoen niet goed begonnen is denk ik dat de auto in Monaco veel beter voor de dag kan komen dan de snellere banen waar Alonso en Stoffel Vandoorne tot nu toe op geracet hebben. Ik verwacht geen zege zoals in 2009, maar we hebben een realistische kans op punten, wat goed is voor het constructeurskampioenschap."

"Ik hoop dat Fernando het niet alleen goed doet tijdens de Indy, maar er ook van geniet. Het zal een fantastische ervaring voor hem worden. We weten allemaal dat hij een uitstekende en ervaren coureur is en hoewel het racen op een superspeedway voor hem compleet nieuw is, verwacht ik dat hij dat snel onder de knie zal krijgen. Op zondagavond na de race op Monaco zit ik aan de buis gekluisterd om hem aan te moedigen."

Jenson Button (rechts) vervangt Fernando Alonso in Monaco (Foto: McLaren)
Jenson Button (rechts) vervangt Fernando Alonso in Monaco (Foto: McLaren)