Sampaoli geen bondscoach Oranje: duur en geen Engels

De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal heet geen Jorge Sampaoli. De Argentijn bracht zijn naam onlangs nog in verband met Nederland - en dat van een paar andere landen - maar dat blijkt niet door te gaan.

De KNVB heeft naar verluidt wel navraag gedaan bij Sampaoli, maar een aantal zaken staan een plek als bondscoach in de weg. Zo heeft hij bij zijn huidige club, Sevilla, een clausule in zijn contract waarin staat dat andere partijen fors in de buidel moeten tasten om hem over te nemen. 

Een ander probleem rond de oud-bondscoach van Chili is dat hij geen woord Engels spreekt. Nou zullen er ongetwijfeld een paar internationals zijn die hier en daar een woordje Spaans verstaan, maar toch leek het de KNVB begrijpelijk niet handig om een bondscoach aan te stellen die geen Engels spreekt. 

De KNVB is op zoek naar een coach voor de korte termijn, die Nederland met nog vijf kwalificatiewedstrijden te gaan alsnog naar het WK van volgend jaar kan helpen. Er zijn coaches die willen, maar waar de KNVB liever niet mee in zee gaat, terwijl er ook coaches zijn die de bond wel ziet zitten, maar die zelf geen interesse hebben, zoals Louis van Gaal en Frank de Boer.