Donderdag geen formatie door zieke moeder Klaver

GroenLinks-leider Jesse Klaver laat de onderhandelingen over een nieuw kabinet woensdag aan zich voorbijgaan. Klaver bezoekt zijn moeder, die woensdag met spoed is opgenomen in het ziekenhuis.

Bram van Ojik, Klavers voorganger als partijleider, vervangt Klaver en schoof woensdag naast Kathalijne Buitenweg aan bij informateur Edith Schippers en de onderhandelaars van VVD, CDA en D66. Hoe lang Van Ojik voor Klaver waarneemt is nog onduidelijk.

Update 17:49 uur
Omdat GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver bij zijn zieke moeder wil zijn, zijn er donderdag geen onderhandelingen over de vorming van een regering. Informateur Edith Schippers heeft na overleg met de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks besloten om op die dag geen besprekingen te plannen.

Klaver moest woensdag de gesprekken plots verlaten toen bleek dat zijn moeder voor een spoedopname in het ziekenhuis was opgenomen, aldus een verklaring van de informateur. Inmiddels is duidelijk dat hij donderdag niet aan het formatieoverleg kan deelnemen. Volgens Klaver is de toestand van zijn moeder zorgwekkend. Schippers en Klaver houden contact over het verdere verloop. Op zijn vroegst dinsdag gaan ze verder; na het Paasweekeinde.

Jesse Klaver wordt lijsttrekker GroenLinks (Foto: ANP)
Klaver niet bij formatie om zieke moeder (Foto: ANP)