CL: Juve geeft Barça voetballes in Turijn

Juventus heeft FC Barcelona dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League een forse nederlaag bezorgd. Paulo Dybala was de grote uitblinker bij de Italiaanse landskampioen die met 3-0 zegevierde.

Het team uit Catalonië werd vanaf de beginfase vastgezet, en had moeite om in haar spel te komen. De Oude Dame was bijzonder scherp, en probeerde Barcelona als het ware te overrompelen met tegenaanvallen.

Laksheid Barcelona

Op aangeven van Juan Cuadrado was het Dybala die met een bekeken schot Marc-André ter Stegen wist te passeren in de zevende minuut van de wedstrijd. Vooral de manier waarop Barcelona de dekking van de Argentijn verzorgde, verried laksheid. Precies een kwartier na de openingsgoal van Juventus, tekende de Argentijnse goalgetter voor zijn tweede van de avond. Het was tekenend voor het duel dat van Lionel Messi tot op dat moment geen spoor te bekennen was.

Oppermachtig Juventus

Andrés Iniesta was namens de bezoekers even daarvoor nog dichtbij een aansluitingstreffer, maar zag zijn poging voorlangs gaan. De gastheren waren vooral effectiever en het leek qua uitslag bijna op een déjà vu van PSG-uit van 14 februari 2017.

In de tweede helft nam Juventus nog verder afstand van Blaugrana. Miralem Pjanić bood Giorgio Chiellini de gelegenheid om doel te treffen uit een voorzet. De verdediger zei 'dankjewel', en kopte het leder achter de arme Ter Stegen. Een echt slotoffensief zat er niet in voor Barcelona, waardoor het bij 3-0 bleef.

Return een formaliteit?

Tegen Paris Saint-Germain werd in de vorige ronde een 4-0 achterstand weggepoest. Zal Barcelona dit kunststukje opnieuw kunnen herhalen of is Juventus wel op haar hoede? Volgende week woensdag is de return in Camp Nou waarin de thuisploeg flink aan de bak zal moeten.