Legendarisch 'Lawler vs MacDonald 2' verkozen tot beste gevecht in UFC ooit

De fans hebben gesproken. Website ESPN meldt dat het tweede gevecht tussen Robbie Lawler en Rory MacDonald  verkozen is tot het beste gevecht ooit in de UFC.


Lawler en MacDonald (Foto: Getty images)

Het epische titelgevecht tussen de toenmalige UFC-kampioen Lawler en uitdager MacDonald vond plaats tijdens UFC 189 op 11 juli 2015 en won eerder al de titel gevecht van het jaar 2015. Met ruim 18.000 stemmen eindigde het titelgevecht tussen Jon Jones en Alexander Gustafsson tijdens UFC 165 op de tweede plek in de verkiezing. Dit was het eerste gevecht ooit waarin de onaantastbaar geachtte Jones diep in de problemen kwam, mede door de agressie en efficiëntie van de Zweed.

Lawler vs MacDonald 2 wordt het beste getypeerd door wat aan het eind van de vierde ronde gebeurde. Vlak voor het klinken van de bel aan het einde van die ronde boog Lawler zijn hoofd en spuugde een hoeveelheid bloed en misschien ook wel een stuk van zijn lip op het canvas. Daarna keek hij langs scheidrechter John McCarthy naar zijn tegenstander en keek uitdagend in de bloeddoorlopen ogen van MacDonald.


Alles omvattende beelden (Bron: Giphy)

Hoewel MacDonald waarschijnlijk weinig kon zien vanwege de zwellingen rond zijn ogen en neus, beantwoorde hij brutaal de blik van Lawler en bleef standvastig staan, op het moment dat Lawler dreigend een aantal stappen in zijn richting zette. Beide vechters bleven elkaar in de ogen kijken, totdat McCarthy beide vechters, na het luiden van de bel, naar hun hoek dirigeerde om te voorkomen dat ze elkaar in de haren zouden vliegen.


Over en weer een keihard gevecht (Foto: Getty images)

Dat was waarschijnlijk niet eens de bedoeling van dit moment, het leek meer een teken van respect van beide vechters naar elkaar toe en een bevestiging dat ze met een onvergetelijk gewelddadig gevecht bezig waren. Vlak na het begin van de vijfde en laatste ronde sloeg Lawler weer hard op de neus van MacDonald, die van de pijn ineenstortte en het gevecht tegen de pijn en daarmee de kans op de titel verloor.

 
Beiden wijken niet (Foto: Getty images)

Dit harde gevecht vond plaats op hetzelfde gala waar Conor McGregor zijn partij tegen Chad Mendes afwerkte en de interimkampioen in het vedergewicht werd. Het is lastig om gevechten van McGregor te doen vergeten, maar iedere UFC-fan kent het gevecht tussen Lawler en MacDonald, terwijl dat gevecht van McGregor weinig indruk gemaakt heeft.


Gebroken neus MacDonald (Bron: Giphy)

MacDonald ervaart nog steeds de gevolgen van dit gevecht en van de schade die zijn neus heeft opgelopen. Hij heeft na dit gevecht nog maar één keer kunnen vechten en heeft daarna een jaar pauze ingelast om zijn verbrijzelde neus voldoende te laten herstellen. Inmiddels heeft hij een contract getekend bij UFC-concurrent Bellator en zal 19 mei voor het eerst weer de octagon instappen.


Neusvernietigende uithaal van Lawler (Bron: Giphy)

Ook Lawler gaf toe dat dit zijn zwaarste gevecht ooit was en heeft sindsdien nog maar tweemaal gevochten. Tegen Tyron Woodley verloor de moe-ogende Lawler zijn titel.


Gescheurde lip bij Lawler (Foto: Getty images)

Bekijk hieronder in ruim vier minuten de hoogtepunten van dit epische gevecht:


Lawler vs MacDonald 2 (Bron: Youtube)