Palermo: meer trainers ontslagen dan wedstrijden gewonnen

Een beetje duidelijkheid over wie hen naar grote hoogten moet leiden is voor de fans van Serie A-club Palermo lastig te krijgen. Trainer Diego Lopez is ontslagen, geen bijzondere gang van zaken bij de club: het is dit seizoen al de vierde keer dat de trainer de laan uitgestuurd wordt.

Davide Ballardini begon het seizoen als coach van Palermo, maar kon in september al het veld ruimen. Roberto de Zerbi hield het vervolgens vol tot eind november, waarna Eugenio Corini het stokje overnam. Die hield het eind januari voor gezien en zo kreeg Lopez zijn kans. De Uruguayaan heeft het toch een ruime twee maanden volgehouden, maar daar blijft het bij.

Ex-voorzitter Maurizio Zamparini lijkt een groot aandeel in het opstappen en ontslaan van trainiers te hebben: in vijftien jaar gingen al meer dan veertig trainers van 'zijn' clubs voor de bijl. Zelf stapte Zamparini in februari op bij Palermo, maar opvolger Paul Baccaglini lijkt trainers ook weinig kans te geven. Diego Bortoluzzi mag nu gaan proberen het seizoen af te maken.

Overigens heeft Palermo inmiddels meer trainers gehad dan wedstrijden gewonnen in het huidige seizoen. Drie keer werden drie punten binnengesleept. De club staat dan ook op de voorlaatste plek in de Serie A en heeft een fikse ommekeer nodig om niet te degraderen.