Kluivert: "Vijf keer winnen en we zijn kampioen"

Terwijl Feyenoord met 8-0 won, haalde Ajax woensdag opgelucht adem tegen AZ. Justin Kluivert gelooft in de landstitel na de 4-1 zege op de Alkmaarders.

Kluivert gaf tegen AZ zijn eerste assist voor Ajax 1. Bij de 1-0 vond hij Bertrand Traoré die binnentikte. Ajax had het in het begin van de tweede helft even heel zwaar en moest de 1-1 slikken, maar in het laatste kwart liepen de Amsterdammers uit naar 4-1. Feyenoord boekte ondertussen een monsterscore tegen Go Ahead Eagles. Kluivert wist nog van niks, zei hij tegen FOX Sports. "8-0? Ja, dat is fijn voor ze. Ik kijk daar echt niet naar. We moeten ze verslaan op punten. Ik denk dat we kampioen zijn als we nog vijf keer winnen."

Toch erkent Kluivert dat het niet allemaal van een leien dakje ging tegen AZ. "De eerste paar minuten waren gelijk goed, maar aan het einde van de eerste helft was het minder. De tweede helft zijn we rustig begonnen. Na de goal van Davinson Sánchez hebben we het weer opgepakt en een goede uitslag neergezet." Kluivert kreeg zelf kort voor rust een dot van een kans op 2-0, na een indrukwekkende solo. "Ik had de bal wat hoger moeten schieten", keek de aanvaller terug op de actie die geen treffer opleverde.

Hij koestert de assist op Traoré. "Zeker als buitenspeler is een assist heel lekker. Ik wachtte op zijn loopactie en gaf de bal. Hij maakt het lekker af", besloot Kluivert die volgende maand pas achttien wordt, maar al vijf wedstrijden in de basis stond bij Ajax.