Doden na explosie metro Sint-Petersburg

In de metro van de Russische stad Sint-Petersburg is maandag een explosie geweest. De politie zei tegen het Russische persbureau TASS dat er vermoedelijk gewonden zijn. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekend.

Volgens De Standaard zijn er inmiddels al zeker tien doden gevonden. Foto's op Twitter tonen grote schade en veel gewonden. Meer berichtgeving volgt als deze beschikbaar is.

Update 15:42 uur
De oorzaak van de explosie in het metrosysteem in Sint-Petersburg is niet bekend. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin. Hij liet weten dat de autoriteiten alle opties openhouden, inclusief terrorisme.

Door de explosies vielen zeker tien doden en ongeveer vijftig gewonden, aldus het persbureau Interfax. Poetin bevindt zich in een paleis net buiten Sint-Petersburg. Hij heeft daar vandaag een afspraak met zijn Wit-Russische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. Ze willen een eind maken aan de al maandenlang smeulende crisis in de onderlinge betrekkingen. Die zou vooral gaan over de schuld die de Wit-Russen nog hebben wegens de levering van olie en gas.