Ook in Rotterdam wil PVV meedoen

De PVV wil volgend jaar in Urk en de Twentse gemeenten Enschede, Almelo en Twenterand meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. PVV-leider Geert Wilders heeft dat vrijdag bevestigd na berichtgeving door de krant Tubantia.

"We hebben inderdaad de wens en intentie daar mee te doen en als we voldoende kandidaten hebben gaan we er ook meedoen", aldus Wilders.

Langzaam wordt zo duidelijk in welke plaatsen de partij van Wilders wil proberen in de gemeenteraad te komen. In december zei Wilders al dat de PVV in 2018 in zoveel mogelijk gemeenten mee wil gaan doen. De PVV zit momenteel alleen in Den Haag en Almere in de gemeenteraad.

In de plaatsen waar de PVV volgend jaar ook gemeenteraadsleden wil leveren is de PVV-aanhang relatief groot. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen kreeg de partij in Urk, waar de SGP dominant is, 11 procent van de stemmen. In Almelo stemden zelfs de meeste mensen op de PVV (18 procent). In Enschede en Twenterand was het de tweede partij.

Update 13:17
De PVV gaat volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zaterdag laten weten. 

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer werd de PVV vorige maand nog tweede in Rotterdam achter de VVD. In de gemeenteraad van de Maasstad is Leefbaar Rotterdam de grootste met veertien zetels.

Momenteel is de partij van Wilders alleen vertegenwoordigd in de gemeenten Den Haag en Almere. In december kondigde Wilders al aan dat zijn partij in 2018 in zo veel mogelijk gemeenten mee wil gaan doen.

PVV wil meedoen in Urk, Almelo en Enschede
PVV wil meedoen in Urk, Almelo en Enschede (Foto: ANP)