Bendsneyder: "Race ging niet zoals we hadden gewild"

Bo Bendsneyder is teleurgesteld over het verloop van zijn Moto3-race afgelopen weekend in Qatar. De Rotterdammer werd geraakt door een andere coureur en crashte uit de wedstrijd.

Het hele weekend stond de 18-jarige Nederlander er goed bij en hij mocht vanaf de vierde startplaats vertrekken nadat de kwalificatieronde werd afgelast wegens slechte weersomstandigheden. Hoewel de KTM-coureur een goede start kende, zakte hij vrij snel terug tot de twaalfde positie. Bij het aanremmen van bocht zes werd Bendsneyder per ongeluk aangetikt door goede vriend Livio Loi en kwam in het grind terecht. De Rotterdammer kon zijn weg gelukkig wel vervolgen, maar punten zaten er helaas niet meer in. De Belgische Loi bood na afloop van de race zijn excuses aan zijn maatje aan, die deze direct accepteerde.

 "De race ging uiteraard niet zoals we graag hadden gewild. Een andere rijder raakte mij van achteren in bocht zes en ik crashte. Ik kon nog weer opstappen en de race finishen, maar ik had al teveel tijd verloren," aldus de voormalig Red Bull Rookies kampioen na de wedstrijd. Hij blijft echter optimistisch en is al bezig met de volgende race. "Ik ben teleurgesteld, maar we geven nooit op. We blijven altijd vechten tot het einde, want het is slechts de eerste race. We kunnen ook positief zijn, want we waren erg sterk gedurende het weekend en we zaten constant bij de snelste rijders. Ik kijk daarom erg uit naar de volgende Grand Prix in Argentinië," sluit de Moto3-coureur af.

Het volgende MotoGP-weekend vindt plaats van 7 t/m 9 april op het Termas de Río Honda circuit in Argentinië.