Edd China stopt met Wheeler Dealers

Edd China uit het TV-programma Wheeler Dealers, heeft bekend gemaakt te stoppen met het programma. De productie van het van oorsprong Engelse programma is overgenomen door een Amerikaanse productiemaatschappij (Velocity) en deze vonden de werkplaats-opnamen "te lastig om te maken". De werkplaatsopnamen zijn de basis van de show. Helaas is Edd het niet eens met de wijzigingen in het format en heeft hij besloten ermee te stoppen.

"Van de gedetailleerde opnamen van de werkzaamheden in de werkplaats, naar mijn mening de basis van het programma, moeten er volgens Velocity minder in het programma komen. Deze opnamen zijn zeker de lastigste om te maken. Door ze een kleinere rol in het programma te geven, bespaart het productieteam behoorlijk veel tijd, inspanning en dus geld," aldus Edd China. "Helaas ben ik niet blij met deze wijziging aangezien het de kwaliteit van mijn werk en de show aantast. Dus ben ik tot de conclusie gekomen dat Velocity op deze weg door kan gaan, maar dan wel zonder mij."

Het format van het programma is al 13 seizoenen hetzelfde. Mike Brewer koopt een auto met problemen, Edd knapt hem op en dan verkoopt Mike hem weer, hopelijk met winst. Edds plek wordt ingenomen door Ant Anstead, bekend van het Engelse programma "For the love of cars".