Van Barneveld dwingt Van Gerwen op de knieŽn

Het mag inmiddels duidelijk zijn: het is donderdagavond en dus gaan we weer darten! In de Premier League is het vanavond twee keer de beurt aan Michael van Gerwen, die door een rugblessure een avond moest missen en dat nu in kan halen. Hij opent de avond tegen James Wade en sluit de tent af na het duel tegen Raymond van Barneveld, een pittige avond dus voor de wereldkampioen. Jelle Klaasen en Kim Huybrechts zitten in de problemen en zullen moeten winnen om nog een soort van kans te hebben op een plekje bij de laatste acht. Live kijken kan gelukkig weer op TV, zoals altijd op RTL7.

Michael van Gerwen (NED) - James Wade (ENG) 7-4
Het duel moest even twee legs op gang komen, maar een nette elfdarter van Van Gerwen zorgde ervoor dat de heren langzaam op stoom kwamen. Het werd een spannende wedstrijd, want beide heren konden geen gat slaan. Wade kreeg de kans om met bullseye te breken, nota bene in een leg waarin Van Gerwen twee keer 180 gooide. Dat lukte Wade echter niet en met dubbel 1 kwam de Nederlander op 5-4. Hij gooide nog even het gas erop en leek op weg naar een negendarter. Daar slaagde hij niet in, maar Mighty Mike gooide de wedstrijd met een 120-finish gedecideerd uit: 7-4.  

Michael van Gerwen - James Wade (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - James Wade (Bron: PDC)

Kim Huybrechts (BEL) - Gary Anderson (SCO) 2-7
Huybrechts gooide allerminst verkeerd, maar hij stond tegenover een Anderson die weer bijzonder goed speelde. Zo gooide hij vroeg in de wedstrijd al een sterke 130-finish, terwijl zijn gemiddelde ruim boven de 110 zat. Huybrechts deed heel even iets terug, maar finishes van 104 en 132 maakten een definitief einde aan de hoop van de Belg. Anderson maakte het met 7-2 af en Huybrechts ligt uit de Premier League. 

Kim Huybrechts - Gary Anderson (Bron: PDC)
Kim Huybrechts - Gary Anderson (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Phil Taylor (ENG) 5-7
Taylor begon lekker aan de wedstrijd met onder meer een 112-finish, maar Wright sloeg met 96 gelijk terug. Nadat Taylor er niet in slaagde 46 uit te gooien om een gaatje te slaan, kwam Snakebite weer terug om de stand op 3-3 te zetten. Dubbel na dubbel ging vervolgens mis voor Wright en Taylor kon uitlopen naar 3-6, maar de Schot beet toch weer van zich af. Taylor herstelde echter precies op tijd om eindelijk weer eens twee punten bij te schrijven in de Premier League: 5-7.

Peter Wright - Phil Taylor (Bron: PDC)
Peter Wright - Phil Taylor (Bron: PDC)

Jelle Klaasen (NED) - Adrian Lewis (ENG) 5-7
Hier gaan we niet al te veel woorden aan vuil maken: dit was de moeite van het kijken niet waard. Klaasen gooide een verdwaalde 88-finish, beiden gooiden een keer een verdwaalde 180 en na een lange, saaie en kwaliteitsloze zit werden de fans dan eindelijk verlost van deze gruwelpartij: 7-5 voor Lewis en Klaasen ligt uit de Premier League. Judgement Night is geen Judgement Night, want de twee afvallers zijn bekend.

Jelle Klaasen - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Michael van Gerwen (NED) 7-5
Van Barneveld schoot wederom uit de startblokken, net als vorige week, en binnen de kortste keren had hij een 3-0 voorsprong op het scorebord staan - inclusief een op één pijl gemiste negendarter. Van Gerwen gooide de turbo aan en met onder meer een elfdarter en een 108-finish stond hij al snel weer op gelijke hoogte: 3-3.

De wedstrijd bleef een hoog niveau houden en het was Van Barneveld die met 6-4 op matchpoint kwam. Een 131-finish ging op een haar mis, maar in de volgende leg maakte hij het af: via dubbel 8 gooide Barney 70 uit, waardoor Van Gerwen voor het eerst in bijna een half jaar een wedstrijd op TV verloor.

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)