Force India te zwaar: Perez moest afvallen

Voor het Formule 1-team Force India is er zo aan het begin van het seizoen nog veel werk aan de winkel. Volgens coureur Sergio Perez heeft de bolide een aantal technische problemen die opgelost moeten worden. Ook is de VJM10 te zwaar, waardoor de Mexicaanse rijder stevig op dieet moest.

Force India wist in de afgelopen jaren langzaam maar zeker naar voren te komen op de grid met vorig jaar een vierde plaats in het constructeurskampioenschap als hoogtepunt. Dit jaar zou plek drie een doel moeten zijn, meer concurerend zijn tegenover Ferrari. Mercedes en/of Red Bull is nog duidelijk te hoog gegrepen.

Perez: "Tijdens de tests hebben we gezien dat we nog niet op het niveau zitten waar je wil zijn aan het begin van een seizoen. De auto is te zwaar, bovendien merkten we meteen dat de achterkant niet stabiel was en dat er problemen waren bij het aanremmen. Voor ieder team zal gelden dat er verbeterpunten aan het licht gekomen zijn in Barcelona en wij hebben deze zo snel mogelijk in kaart gebracht en werken er nu aan."

Force India werkt aan het oplossen van de problemen, maar dat kost tijd. Het team uit Silverstone heeft in de afgelopen jaren bewezen dat het gedurende het seizoen flinke stappen voorwaarts kan zetten. Een van de zaken die opgelost moet worden is het gewicht. Daaraan heeft Perez ook een steentje bijgedragen.

"Sinds Barcelona ben ik al twee kilogram afgevallen. Ik verlies zo veel mogelijk gewicht en heb eigenlijk continu honger. Het valt niet mee, want als atleet heb je vooral spiermassa en weinig vet. Het doel is dus ook om de spiermassa iets te laten slinken. Dat gewicht komt er later, als de auto op orde is, dan wel weer aan. Uiterlijk in Bahrein zullen we alles, wat gewicht betreft, voor elkaar hebben."