Liverpool viert jubileum Sgt. Pepper

De stad Liverpool viert in mei en juni dat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat Sergeant Pepper Lonely Heart's Club Band uitkwam. Het beroemde album van The Beatles wordt gezien als het begin van een nieuw tijdperk in de muziekgeschiedenis.

In de stad zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd die refereren aan de titels van de tracks op het album dat op 1 juni 1967 werd uitgebracht. Dat maakte het stadsbestuur woensdag bekend.

Tal van lokale en internationale artiesten en kunstenaars werken mee aan het project. Er zijn dansvoorstellingen, er wordt een grote muurschildering gemaakt en enkele Indiase muzikanten zullen een optreden verzorgen. Verder is er cabaret en zullen 64 koren gezamenlijk tijdens een groot sing-a-long evenement het bekende nummer When I'm Sixty-Four zingen.

Ochtendvoorstellingen
Op 9 juni zullen bijna alle theaters in Liverpool speciale ochtendvoorstellingen geven. Dit moet de track Good Morning, Good Morning symboliseren.

Volgens de burgemeester van Liverpool wil zijn stad The Beatles op een speciale manier eren. "Niet door de stad om te toveren tot een soort Disneyworld, maar door de stad en de plekken die de groep inspireerden in het zonnetje te zetten."De festiviteiten beginnen op 25 mei en het zwaartepunt ligt op 9 juni wanneer er tal van activiteiten plaatsvinden.

Liverpool viert jubileum Sgt. Pepper
Liverpool viert jubileum Sgt. Pepper (Foto: BuzzE)