Meisje verkracht op Facebook Live

Een vijftienjarig meisje uit Chicago is afgelopen weekeinde door meerdere daders verkracht terwijl vermoedelijk tientallen mensen meekeken via Facebook Live. Niemand die het zag gebeuren belde de politie. Pas nadat de moeder van het slachtoffer de beelden later onder ogen had gekregen, werd actie ondernomen.

De moeder stapte maandag direct naar een lokale politiechef. Toen die net klaar was met een persconferentie over een ander onderwerp confronteerde ze hem met afbeeldingen van de gruwelijke gebeurtenis. Op dat moment werd haar dochter nog vermist. De politie zette meerdere rechercheurs op de zaak. Zij vonden het meisje dinsdag en brachten haar naar een ziekenhuis. De zoektocht naar de daders is nog in volle gang.

Facebook sprak in een verklaring van "verschrikkelijke misdaden" en stelde dit soort beeldmateriaal niet toe te staan. Of in dit geval meldingen zijn gedaan door andere Facebook-gebruikers, wilde het bedrijf volgens de krant USA Today niet zeggen.

Facebook werkt aan technologie waarmee livestreams in de gaten kunnen worden gehouden. Zo'n algoritme moet "naaktheid, geweld en andere dingen die niet passen"opsporen.

Meisje verkracht op Facebook Live
Meisje verkracht op Facebook Live (Foto: BuzzT)