Telstar neemt afscheid van trainer Michel Vonk

Telstar zal aan het eind van het seizoen afscheid nemen van trainer Michel Vonk. Aan het besluit gingen weken van ‘intensieve gesprekken’ vooraf, zo laat het persbericht weten.

"Samen trekken we de conclusie dat er de afgelopen drie seizoenen enorme stappen zijn gemaakt. Dit zowel organisatorisch als financieel economisch. De technische organisatie staat als een huis en er is een voor onze club weergaloos transferresultaat geboekt. Spelers zijn beter geworden en het vertoonde spel, hoewel wisselvallig, is goed tot zeer goed te noemen", aldus de club uit Velsen-Zuid.

De Witte Leeuwen staan momenteel vijftiende in de Eerste Divisie. In de voorbije twee seizoenen onder Vonk eindigde de club op het tweede niveau op vergelijkbare posities. In het seizoen 2014/15 eindigde Telstar vijftiende en afgelopen seizoen werd de club twaalfde. 

"Met Michel vertrekt de meest allround hoofdtrainer en technisch manager die ik bij de club mee heb gemaakt. De Witte Leeuwen vonden in hem een vakman en we leerden een hoop van elkaar. Hij verdient meer sportief geluk en een nog betere club dan Telstar", aldus Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar. 

Michel Vonk is dankbaar voor de kans die zij hem hebben gegeven. "Ik ben trots op hetgeen ik de afgelopen 3 jaar bij deze club heb neer kunnen zetten." Telstar hoopt snel een opvolger te kunnen presenteren voor Vonk. 

Michel Vonk verlaat na drie seizoenen de roemruchte club uit Velsen-Zuid. (PRO SHOTS/Peter van Ninhuys)
Michel Vonk verlaat na drie seizoenen de roemruchte club uit Velsen-Zuid. (PRO SHOTS/Peter van Ninhuys)