Verstappen: "We zijn nog niet het beste team"

Een kleine week voor de start van het Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen nog maar eens vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. De coureur van Red Bull Racing verwacht in elk geval nog niet dat hij en teamgenoot Daniel Ricciardo volgende week in Australië al voor de poleposition kunnen gaan.

"Het is altijd moeilijk om te zeggen wie de beste auto heeft, maar dat Ferrari sterker is dan vorig jaar kun je wel duidelijk zien", vertelt Verstappen. "Mercedes speelt altijd wat meer verstoppertje, maar zal er altijd wel vooraan bij gaan zitten. Het is moeilijk zeggen hoe het voor ons is, maar persoonlijk denk ik nog niet dat we het beste team zijn, dus het blijft afwachten."

"We zullen in Melbourne na de kwalificatie wel zien hoe het er nou echt voor zal staan allemaal, wat pure snelheid betreft. We gaan er in elk geval niet naartoe met het idee dat we de poleposition kunnen pakken", aldus de Nederlander, die zegt te hopen dat het team wel gedurende het seizoen beter in het ritme komt, net als vorig jaar.