Blind haalt De Ligt (17) bij Oranje: "Durf het aan"

De zeventienjarige Matthijs de Ligt behoort tot de definitieve selectie van Oranje. Ondanks zijn leeftijd, durft Danny Blind het aan met de jonge verdediger.

Blind zag Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma geblesseerd uitvallen, waardoor de bondscoach op zoek moest naar vervangers. Hierbij kwam de trainer uit bij De Ligt en Wesley Hoedt. Beide spelers maken hun debuut in de definitieve wedstrijdselectie van Oranje.

"Door het uitvallen van Van Dijk, Bruma en de fysieke problemen van Ron Vlaar, kregen we ineens problemen in onze defensie", vertelde de bondscoach op de officiële website van de KNVB. "Dan is het een kwestie van doorschakelen en kijken wat er verder beschikbaar is. Vandaar dat jongens als De Ligt en Hoedt tot de selectie behoren."

"De naam De Ligt zal mensen misschien verrassen. Vooral omdat het nog een jonge speler is die net op de deur klopt. Maar ik ken hem al langer van de jeugdopleiding van Ajax. Dus ik ken hem goed en daarom durf ik het met hem aan. Hoedt speelt al langer op hoog niveau. Dus dat lijkt me een logische keuze."

Wesley Sneijder ontbrak in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, maar werd door Blind alsnog bij de groep gehaald. "Ik zet geen spelers op de voorlopige lijst als ze geblesseerd zijn. Maar als ze spelen voordat ik de definitieve selectie bekend maak, dan zijn spelers fit en inzetbaar", aldus Blind.