Zwolse man toont lul aan vlogster Wijthmenerplas

Zwolse vlogster Cynthia Schultz kreeg donderdagochtend de schrik van haar leven toen een man haar de weg versperde, vroeg of ze een dikke pik wilde zien en vervolgens zijn paarsgepunte lans (© Djeez) uit zijn broek zwengelde. De vlogster liep op dat moment, rond 8:30, een rondje langs de reacreatieplas Wijthmenerplas.

"Het was mooi weer. Normaal wandel ik door de wijk Assendorp, maar nu besloot ik even in alle rust bij Wijtmenerplas te wandelen. Het is mooie dag dus ik besloot daar nu heen te gaan", vertelt de 26-jarige Schultz tegen de Stentor.

Na een korte wandeling ziet de Zwolse in de bosjes een man die haar benaderde, de weg blokkeerde en vroeg "Wil je een dikke pik zien?." Zonder het antwoord af te wachten haalde hij zijn swaffel uit zijn broek, waarop Schultz meteen weg liep zonder om te kijken. Eenmaal een hoekje om belde ze de politie die snel ter plaatse was en de man aantroffen.

De politie kon helaas niet veel voor haar doen. "En ik ben nu ook boos dat de politie er behalve een waarschuwing en notitie in het bestand er niks mee kan 'want er is niks gebeurd'. Dan denk ik; wat nou als 't een jonger, onzekerder, banger meisje was geweest? Was die dan verkracht? Verdomme,'' aldus de vlogster.

Dat de man niet ondergetekende was blijkt uit de daderbeschrijving. De slungelige blanke man was ongeveer 1.90m lang en had gemillimeterd haar. Verder droeg de man een grote pilotenbril en een grijze joggingsbroek. 

Schultz vertelt overigens vaker te zijn geïntimideerd. Dat gebeurde dan vaak in de stad of op andere drukbezochte plekken. Verder laat ze weten dat ze vrijdag weer in het bos gaat wandelen.

Dit is een andere piem0l
Dit is een andere piem0l