'Keeper die ex aan hond liet voeren tekent nieuw contract'

De Braziliaanse doelman Bruno Fernandes heeft een nieuw contract getekend. Niet bijster opvallend, ware het niet dat hij in eerste instantie 22 jaar de cel in moest voor zijn betrokkenheid bij een moord.

Bruno werd in 2010 opgepakt op verdenking van de moord op zijn ex-vriendin. Hij was op dat moment geen kleine naam, want hij speelde al meer dan tweehonderd keer voor topclub Flamengo en dus ging er een schok door het land. Dat werd niet minder toen de details van de moord op zijn ex bekend werden: ze werd nooit gevonden, volgens Bruno's neef omdat haar lichaam aan de honden gevoerd was.

Na een slepend proces werd Bruno veroordeeld tot 22 jaar celstraf, waarvan hij er zeven uitgezeten heeft. Inmiddels loopt er een hoger beroep en dat mag hij in vrijheid afwachten. Ook mensen die hun voormalig geliefden 'mogelijk' aan de honden (laten) voeren moeten iets te doen hebben en dus gaat Bruno weer aan de slag in het voetbal.

De Braziliaanse tweededivisieclub Boa Esporte heeft hem een kans gegeven en daar is hij erg blij mee. "Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen", vertelt Bruno. Niet iedereen is er even gelukkig mee, want zowel de hoofdsponsor als de kledingsponsor van de club zijn inmiddels vertrokken. Zelf wilde hij liever geen vragen beantwoorden over de moordzaak.

"Ik wil Boa Esporte helpen om in de hoogste divisie te komen. Ik heb vaak aan mezelf getwijfeld en vaak gedacht dat ik het beste de handdoek in de ring kon gooien, maar dat zou mijn vrouw nooit accepteren. Ik moet in mezelf geloven", laat hij weten. Volgens Bruno is hij zeer welkom in Varginha, de stad waar zijn nieuwe club haar thuiswedstrijden speelt. "Mensen vragen veel van me door wat er in het verleden is gebeurd."

De 32-jarige doelman heeft zijn grootste ambitie, spelen in het Braziliaans elftal, nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik heb ooit gedroomd dat ik mijn comeback zou maken en ik droom nog steeds dat ik ooit in het nationale elftal kan spelen."