Turkije pleegt genocide op sinaasappels

Voor de zoveelste keer lijkt het erop dat Turkije een inktzwarte bladzijde mag toevoegen aan haar bewogen geschiedenis. 11 maart 2017 is namelijk de datum die zal ingaan als de Sinaasappelgenocide. In de plaats Izmit (het voormalige Nicomedia) heeft de AKP-jügend zich schuldig gemaakt aan een georganiseerde massamoord op de vrolijke, oranje vruchten.

Dit alles natuurlijk om Nederland, een fascistisch nazi-overblijfsel, een lesje te leren. Een vlag verbranden is namelijk veel te ingewikkeld, dus moesten de noeste verstrekkers van vitamine C het ontgelden. Met boze blikken, messen en gruwelijke uitknijptaferelen, werden tientallen exemplaren vervroegd naar de eeuwige sinaasappelboom, de heilige Appelsien, gestuurd.

Speciaal voor de gelegenheid hadden enkele leden van de stormafdeling zich gekleed in Nationalistische hemden, haarbanden en droegen ze A4-tjes met minder vriendelijke teksten bij zich. Het is wachten op een woordvoerder van de regering die de genocide gaat ontkennen en het als de 'sinaasappelkwestie' zal wegzetten. 'Er is geen enkel bewijs voor een genocide en bovendien was het oorlog', zal wellicht opnieuw zijn intrede doen.

In Oost-Jeruzalem Amsterdam konden we een soortgelijke symboliek aanschouwen. Erdofans zorgden ervoor dat de treinen trams niet meer konden rijden en zochten (wellicht bewust) plein 40-45 op om daar nazistische leuzen te gillen, de rechterarm eens lekker te strekken en de wegen te blokkeren. Ondanks dat volgens de Turkse regering, de kranten aldaar en leden van verschillende extreemrechtse organisaties Nederlanders nazi's zijn, werd tegen de aanwezige politie 'kankerjoden' gegild. Er was een waterkanon nodig om de gemoederen wat te bekoelen.