Go Karts, bewakers en nieuwe achtbanen in update Planet Coaster

Planet Coaster heeft zijn eerste grote update al in de winter gehad, en op PAX east in Boston heeft frontier bekend gemaakt wat we met de volgende grote update kunnen verwachten. Zo krijgen we onder andere go karts, een favoriet uit de voorgaande RollerCoaster Tycoon-delen, en ook drie nieuwe flatrides en achtbanen.

De Go Karts spreken natuurlijk voor zich, maar zoals in Planet Coaster gebruikelijk is kunnen we de baan helemaal ontwerpen met het snap-systeem wat we ook hebben voor achtbanen, kunnen we zowel de karts als de baan een apart kleurtje geven en kun je triggers plaatsen op bewegende scenery zodat deze tot leven komen wanneer je gasten er voorbij racen.

Voor je gasten die van wat ruigers houden krijgt de update ook drie nieuwe achtbanen. De eerste heet Steel Hydra en is van het Suspended Swinging Coaster-type (een hangende achtbaan waarin de karretjes mee zwaaien met de bochten). De tweede achtbaansoort heet de Trident, waarmee de shuttle-coaster ook zijn opwachting maakt. (een stalen achtbaan die niet een gesloten circuit berijdt, maar die dezelfde baan één keer voor-en achteruit berijdt). De derde achtbaanvariant, Bakasura, is het grotere broertje van de Trident. Voor al deze nieuwe achtbanen (en ook wat bestaande attracties) worden er blueprints toegevoegd, zodat je direct een attractie in het park kan zetten. 

Daarnaast hebben we ook weer een aantal flat rides: de Elixir Machine (een breakdance), Big Wheel (een gigantisch reuzenrad) en de ZoZo (een roll-O-plane). Als laatste komt Planet Coaster ook met bewakers als een update voor park management. Je kan met de nieuwe update bewakers inhuren die vandalen en zakkenrollers bij hun lurven kunnen grijpen. Omdat je bewakers niet overal tegelijk kunnen zijn, kun je ook camera's plaatsen om je gasten in de gaten te houden.

Net zoals de winter-update is de lente-update helemaal gratis. Voor filmpjes waarin je de nieuwe attracties en de bewakers aan het werk kan zien, check het YouTube-kanaal van Planet Coaster. De lente-update komt op 11 april uit.

Go Karts, bewakers en nieuwe achtbanen in update Planet Coaster