'Korte broek op startgrid MotoGP verbieden'

Korte broeken zijn onprofessioneel, aldus de MotoGP-organisatie, en daarom overwegen ze lange broeken op de startgrid verplicht te stellen. Het is ze namelijk een doorn in het oog dat de televisiekijkers vlak voor aanvang van de race al die - onprofessionele - blote benen zien.

De organisatie van het WK wegrace wil een professionelere uitstraling voor het kampioenschap en hoopt dat met onder andere deze maatregel te realiseren. Hoewel Yamaha zijn medewerkers vorig jaar al de korte broek in de ban heeft laten doen, komt er vanuit diverse andere teams kritiek. De temperatuur tijdens sommige Grand Prix kan oplopen tot 40 graden celcius, en veel monteurs zien het niet zitten om dan verplicht een lange broek te dragen.

Daarbovenop wil de organisatie dat alle monteurs die tijdens de race mogelijk met de motor in aanraking komen, verplicht een helm dragen. Dit is bedoelt als extra veiligheidsmaatregel, voor met name de flag-to-flagraces.

Het korte-broeken-voorstel is al besproken tijdens bijeenkomsten van de Grand Prix Commission maar een definitief oordeel is er nog niet.