Wenger houdt rekening met mening van fans

Arsène Wenger zegt de meningen van supporters mee te nemen in zijn besluit om na dit seizoen wel of niet bij Arsenal te blijven.

De Fransman heeft een aflopend contract en steeds meer fans vinden het tijd dat Wenger opstapt. Arsenal werd in de Champions League vernederd door Bayern München (tweemaal 5-1) en in de Premier League is de ploeg kansloos voor de titel. Fans van de club uit Noord-Londen wachten al sinds 2004 op een landstitel.

Voorafgaand aan het thuisduel met Bayern protesteerde een groep supporters buiten het Emirates Stadium tegen het aanblijven van hun manager. "Je houdt overal rekening mee. Hun mening zal niet de belangrijkste factor zijn, maar het speelt natuurlijk wel mee", zei de 67-jarige coach donderdag op een persconferentie.

"Ik werk niet voor mijn eigen imago, ik werk voor deze club en dat doe ik met volle overgave", aldus Wenger. "Ik heb laten zien dat ik van Arsenal houd, dat ik loyaal ben en dat ik de juiste beslissingen maak. Dat wil ik blijven doen, met respect voor de waarden die ik belangrijk vind. Als dat niet meer kan, kan ik hier niet meer zijn."