Verstappen: "Zeer positief gevoel over de auto"

Ondanks wat motorproblemen kijkt Max Verstappen met een positief gevoel terug op zijn eerste testdag deze week. "Na vandaag heb ik een zeer positief gevoel over de auto," zo verklaarde de Limburger na afloop.

Verstappen legde 102 rondjes af in zijn Red Bull en dat terwijl hij voor de middagsessie even geduld moest hebben, de monteurs vervingen uit voorzorg de Renault-motor. "We moeten nog precies uitzoeken wat de oorzaak is, maar het lijkt op hetzelfde probleem als vanmorgen. Zoiets is helaas niet ideaal, maar het hoort erbij. Ik heb er alle vertrouwen in dat het tijdig opgelost wordt. Renault heeft al een oplossing voor Melbourne, dus dan zou het in orde moeten zijn," zo legde de jonge Formule 1-coureur uit.

Ondanks dat niet alles naar wens ging is de Nederlander positief. "Alles klopte en voelde goed aan. ’s Middags heb ik bijna een hele raceafstand afgerond, dus we hebben vandaag veel informatie vergaard en veel geleerd, dus dat is altijd belangrijk. Natuurlijk hebben we nog werk te doen, bijvoorbeeld een paar opties qua afstelling uitproberen, maar tot op heden werkt de auto goed."

Verstappen wil nog niet vooruitlopen op de zaken en houdt zich op de vlakte wat betreft de verwachtingen voor komend seizoen. "Het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed we zijn, dat zien we pas in Melbourne. Aangezien het concept van de auto nieuw is, zijn er voor die tijd nog de nodige veranderingen te verwachten, ook bij ons."

Verstappen: "Zeer positief gevoel over de auto" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Zeer positief gevoel over de auto" (Pro Shots / Action Images)