Lichaam vermiste Nederlander gevonden in Franse Alpen

Hulpdiensten hebben woensdag in de Franse Alpen twee lichamen gevonden van de twee nog vermiste Nederlandse snowboarders die dinsdagmiddag werden bedolven door een sneeuwlawine. Dat zei een woordvoerder van de plaatselijke politie tegen het ANP. Eerder werd al een ander lichaam gevonden.

Twintig Nijmeegse studenten gingen een midweek op wintersport naar de Franse Alphen. De drie studenten werden door een lawine bedolven. De twee lichamen werden gevonden in de buurt van de plek waar eerder het levenloze lichaam werd gevonden van de vermiste 22-jarige Nederlander.

Vannacht reizen de overgebleven jongeren terug naar Nijmegen waar ze morgen worden opgevangen. De identiteit van de buiten de piste omgekomen snowboarders wordt op verzoek van familie nog niet bekendgemaakt.

Update 19:32 uur
Hulpdiensten hebben woensdag in de Franse Alpen toch nog niet het tweede lichaam gevonden van de vermiste Nederlandse snowboarders die dinsdagmiddag werden bedolven door een sneeuwlawine. Dat zei directeur Tim van den Bergh van reisorganisatie Sundio Group.

Eerder had hij gezegd dat ook het derde lichaam was gevonden. Dat had hij gehoord van de burgemeester van Valfréjus, maar uiteindelijk bleek er een misverstand te zijn tussen de burgemeester en de reddingswerkers, zei hij.

Reddingswerkers zijn nu gestopt met zoeken en gaan donderdag weer verder, aldus de Franse politie.

Het drietal was dinsdagmiddag buiten de piste aan het snowboarden toen ze werden overvallen door een lawine.

Lichaam gevonden in Franse Alpen
Lichaam gevonden in Franse Alpen (Foto: ANP)

Bewaren