Nederland boekt overtuigende zege op World Baseball Classic

De Nederlandse honkbalploeg is dinsdag uitstekend begonnen aan de World Baseball Classic, het meest prestigieuze en sterkst bezette internationale honkbaltoernooi ter wereld. Nederland is ingedeeld in Groep A, waarvan de wedstrijden in Zuid-Korea afgewerkt worden, en was in de openingswedstrijd te sterk voor het gastland.

Nederland begon uitstekend in de Gocheok Sky Dome en een honkslag van Andrelton Simmons werd gevolgd door een homerun van Jurickson Profar: 2-0. Een rake klap van Simmons zorgde ervoor dat Randolph Oduber in de tweede inning voor 3-0 kon zorgen en vier innings later sloeg de buitenvelder de bal zelf over het hek. Dashenko Ricardo stond op dat moment ook op de honken en dat zorgde voor een 5-0 stand, wat tevens de eindstand zou zijn. De Nederlandse pitchers, met starter Rick van der Heuvel, kwamen geen moment in de problemen.

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens gaat voor niks minder dan de titel. Met Xander Bogaerts, Simmons, Jonathan Schoop, Profar en Didi Gregorius zitten er vijf spelers van grote MLB-teams in de selectie, terwijl Van den Hurk en Wladimir Balentien in de sterke Japanse competitie uitkomen. Volgens Meulens is het dan ook de beste selectie ooit voor Nederland. 

Zuid-Korea, gastland van Groep A, zit stevig in de problemen. Een dag eerder verloren ze al met 2-1 van Israël, dat dinsdag met 15-7 van Taiwan won.