Pitbull redt jongen (9) van verdrinkingsdood door moeder

Een 27-jarige Australische heeft in de staat New South Wales geprobeerd haar beide zoontjes te vermoorden. De jochies van slechts vijf en negen jaar oud moesten simpelweg verdronken worden, zo vertelde moederlief volgens het politierapport aan een vriendin.

De vrouw nam haar kinderen mee naar de Murray-rivier en hield hun hoofden onder water. Het ventje van vijf overleefde dat niet en de politie trof het levenloze lichaam van het knaapje verderop in de rivier aan. "Het was echt verschrikkelijk om te zien. Hij was zo klein...iedereen is er kapot van", aldus een medewerker van de hulpdiensten.

Zijn vier jaar oudere broertje werd gered doordat een pitbull over meer moreel besef bleek te beschikken dan de moeder van de jongetjes. Het dier viel de moordlustige vrouw aan en bleef volhouden tot ze haar zoontje losliet. Het oudste kind kwam er volgens de Herald Sun met lichte verwondingen vanaf. 

De moeder is zelf naar de politie gestapt om zichzelf aan te geven en is gearresteerd op beschuldiging van moord en poging tot moord. Volgens Australische media was ze een maand eerder onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis. De autoriteiten zouden van de grootouders van de kinderen al te horen hebben gekregen dat de moeder een gevaar voor hen vormde.